top of page

OM OSS

I byn Umgransele, norr om Lycksele, har Josef Nygren som en av delägarna i Umlax AB odlat fisk i Umeälven sedan 1987. En viktig del i verksamheten redan från start var distributionen av levande fisk, så kallad Put & Take – fisk (P&T). I 30 år har Umlax levererat P&T-fisk över hela Norrland – från Haparanda och Gällivare i norr till Hudiksvall och Ljusdal i söder.

 

När Umlax beslutade sig för att avyttra odlingen i Umgransele som ett led i ökat fokus på rödingproduktion bestämde sig Josef, tillsammans med sonen Emanuel och resten av familjen, att överta verksamheten.

 

Bolaget Umgransele Fisk AB bildades i slutet på 2017 och driver från och med våren 2018 verksamheten vidare, i samma anda som tidigare ägare – med ett stort fokus på att leverera levande kvalitétsfisk till norra Sverige. Umgransele Fisk odlar egen regnbåge och öring, och kan leverera fisk från maj – november. I ett samarbete med Umlax kan vi även leverera röding till våra kunder under höst/ vintersäsongen. Emanuel är ansvarig för verksamheten på plats och är även kontaktperson ifall ni är intresserade av någon utav våra produkter.

 

bottom of page